Οι ιδιοκτήτες των κατοικιών, θα πρέπει να πραγματοποιούν βάψιμο στα κάγκελα των σπιτιών τους μια φορά το χρόνο. Όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν το πραγματοποιούν με αποτέλεσμα τα κάγκελα να φαίνονται σκουριασμένα, γεμάτα φθορές. Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για βάψιμο σπιτιού, συνεπώς τότε και εσύ μπορείς να βάψεις τα κάγκελα της οικίας σου.
Εάν δεν γνωρίζεις πώς να βάψεις μόνος σου, με σωστό, τρόπο τα κάγκελα, τότε αξίζει να διαβάσεις τα παρακάτω βήματα.

1) Θα πρέπει να καθαρίσεις πάρα πολύ καλά τα κάγκελα
Με ένα βρεμένο πανί θα πρέπει να περάσεις όλα τα κάγκελα, ώστε να απομακρυνθεί η σκόνη, αλλά και το παλιό χρώμα που φαίνεται σαν να έχει ξεφλουδίσει. Στα σημεία όπου παρατηρείς σκουριά, μπορείς να τρίψεις με συρματόπλεγμα.

2) Πέρασε αστάρι στα κάγκελα
Το αστάρι είναι αυτό που προετοιμάζει τα κάγκελα να δεχτούν το χρώμα. Χρησιμοποίησε αστάρι, κυρίως στα σημεία που παρουσιάζουν έντονη φθορά. Θα πρέπει να αφήσεις το αστάρι πάνω στα κάγκελα γύρω στις 5 ώρες και εν συνεχεία να το αφαιρέσεις με γυαλόχαρτο.

3) Η ώρα του βαψίματος
Αρχικά θα πρέπει να περάσεις το πρώτο χέρι, αφήνεις την διαδικασία για μισή ώρα και αφού πλύνεις τα πινέλα σου πέρασε τα και δεύτερο χέρι, μπογιάς. Εφόσον στεγνώσει το δεύτερο χέρι, τότε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συμβουλή
Βάψε τα κάγκελα ή πολύ νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Η υψηλή θερμοκρασία στα κάγκελα από τον ήλιο, καταστρέφει το χρώμα.