Μήπως σκέφτεσαι να βάψεις το σπίτι σου και δεν ξέρεις εάν είναι η κατάλληλη εποχή για να αρχίσεις τα μαστορέματα; Τότε σου προτείνουμε να διαβάσεις το άρθρο που ακολουθεί.

Το βάψιμο κατοικιών θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο τους θερινούς μήνες και όχι τον χειμώνα, όπου θα πρέπει να έρθετε αντιμέτωποι με το κρύο και την έντονη υγρασία. Οι καλύτεροι μήνες για να βάψετε την οικία σας είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος.

Εκτός από το πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να βάψει κάποιος την οικία του αξίζει να γνωρίζει και κάποιες άλλες λεπτομέρειες όπως κάθε πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνει την εργασία αυτή ή το τι θα πρέπει να προσέξει κατά το βάψιμο των τοίχων.

Σύμφωνα με τους ελαιοχρωματιστές το βάψιμο σε μια οικία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια και η συχνότητα δεν έχει να κάνει με την αισθητική των τοίχων, αλλά με τις συνθήκες υγιεινής. Επίσης, πριν ξεκινήσεις να βάψεις του τοίχους, θα πρέπει να επιλέξεις μόνο ποιοτικά χρώματα όπως είναι τα οικολογικά. Μπορεί τα φθηνά χρώματα να είναι ελκυστικά, όμως δεν αντέχουν και είναι ανθυγιεινά.

Εφόσον ήδη οι τοίχοι έχουν βαφτεί, θα πρέπει να αερίσεις καλά και για αρκετό χρονικό διάστημα τους χώρους. Αυτό για να στεγνώσει η μπογιά, αλλά και για να μην δημιουργείται υγρασία.

Θα πρέπει επίσης να καθαρίζεις τους τοίχους με ένα διάλυμα από χλωρίνη και νερό. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα διώξει τα μικρόβια και θα καθαρίσει τον τοίχο.

Τέλος, καλό θα ήταν πριν αποφασίσεις να πάρεις εσύ τα χρώματα, να συμβουλευτείς κάποιον επαγγελματία ελαιοχρωματιστή για να σου προτείνει αυτός το τι είναι καλύτερο για την οικία σου.