Εάν θέλετε να αλλάξετε κάποια διακοσμητικά στοιχεία τα οποία κρέμονται στον τοίχο τότε οι τρύπες από τις πινέζες και τα καρφιά θα είναι εμφανής. Για να μην φαίνεται άσχημα ο τείχος ή η γυψοσανίδες  θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σπατουλάρισμα στο σημείο και εν συνεχεία να περαστεί το χρώμα του τοίχου.

Πως μπορείτε να κάνετε μόνοι σας το σπατουλάρισμα;
Εάν θέλετε να κάνετε μόνοι σας την διαδικασία αυτή θα πρέπει να προμηθευθείτε από το χρωματοπωλείο στόκο, δυο σπάτουλες και γυαλόχαρτο. Εφόσον έχετε προμηθευθεί τα υλικά μπορείτε με μια σπάτουλα να βάλετε στόκο στις τρύπες, ώστε να κλείσουν. Εν συνεχεία βγάλτε στόκο στην σπάτουλα και περάστε το σημείο. Αφαιρέστε τον στόκο από τον τοίχο, τρίβοντας τον με την σπάτουλα ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Όταν η επιφάνεια γίνει λεία, τότε αφήστε τον στόκο να στεγνώσει.

Λίγες ώρες αργότερα, πάρτε το γυαλόχαρτο και περάστε το σημείο του τοίχου, ώστε να απομακρυνθεί ο στόκος. Όταν η επιφάνεια είναι εντελώς λεία, τότε μπορείτε να βάψετε το σημείο του τοίχου.

Εάν στον τοίχο υπάρχουν πολύ μεγάλες τρύπες, λόγω του ότι ο σοφάς έχει ξεφτήσει, πάρτε την σπάτουλα και καλύψτε την τρύπα με στόκο. Εάν υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στον τοίχο, κάντε σταδιακά την ενέργεια αυτή. Γεμίστε τον τοίχο με στόκο και αφήστε το σημείο να στεγνώσει για κάποιες ώρες. Κάντε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά. Τρίψτε εν συνεχεία με γυαλόχαρτο, για να γίνει λεία η επιφάνεια. Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να σπατουλάρετε τις γραντζουνιές στα κουφώματα και τις πόρτες.