• Mon – Sat: 7:00 – 17:00
 • info@vapsimata.gr
 • + 210 347 4899
 • ΒΑΨΙΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

  Γιατί το βάψιμο οικιών είναι η καλύτερη λύση για την ανανέωση του σπιτιού σας;

  Μπορεί όταν ακούμε ανακαίνιση ή αλλαγή στο σπίτι, ο νους μας κατευθείαν να πηγαίνει σε πολύπλοκες και χρονοβόρες εργασίες και διαδικασίες, υπάρχει όμως κάτι πολύ απλό που μπορεί να δώσει ένα πνοή στο σπίτι μας και να μας κάνει να το δούμε με άλλο μάτι: το βάψιμο.

  Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το βάψιμο είναι ίσως η πιο απλή μορφή ανακαίνισης, τόσο απλή που μπορείτε να την κάνετε ακόμη και μόνος σας αν έχετε τον χρόνο, τα απαραίτητα υλικά και φυσικά «πιάνει το χέρι σας». Το βάψιμο ενός σπιτιού συνήθως κρατάει το πολύ ένα Σαββατοκύριακο και τα οφέλη του είναι μεγάλα.

  Τι μπορεί να προσφέρει το βάψιμο οικιών στο σπίτι σας;

  Ανανέωση

  Κακά τα ψέματα, ο χρόνος μόνο καλός κι ευγενικός δεν είναι με ένα σπίτι. Όσο περνάει ο καιρός, οι τοίχοι του λερώνονται με προφανείς λεκέδες που δεν είναι εύκολο να βγουν –ειδικά αν το χρώμα του τοίχου είναι ανοιχτό ή, ακόμη χειρότερα, λευκό – και τα χρώματα στους τοίχους ξεθωριάζουν. Τα φαινόμενα αυτά είναι ακόμη πιο έντονα σε σπίτια με μικρά παιδία ή με καπνιστές. Το πέρασμα του χρόνου λοιπόν μπορεί να κάνει ακόμη και τον πιο μοντέρνο και σωστά διακοσμημένο χώρο να μοιάζει βρώμικος κι εγκαταλελειμμένος, ίσως ακόμη και καταθλιπτικός. Ένα καλό βάψιμο λοιπόν, θα κάνει τον χώρο σας ξανά «καινούργιο» και μάλιστα πολύ γρήγορα και απλά.

   

  Αλλαγή ατμόσφαιρας
  Ένας από τους λόγους που γίνονται οι περισσότερες ανακαινίσεις είναι απλά το γεγονός ότι όλοι θέλουμε μια αλλαγή κάποτε στη ζωή μας. Αν λοιπόν δεν έχετε το χρόνο και το χρήμα να κάνετε μία πλήρη ή και μερική ανακαίνιση σε κάποιους χώρους του σπιτιού σας, μπορείτε απλά να τους αλλάξετε το χρώμα. Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο να το πιστέψετε, αλλά η αλλαγή χρώματος σε έναν χώρο μπορεί να αλλάξει σημαντικά την «ατμόσφαιρα» του. Μπορεί να τον κάνει πιο ζεστό και χαρούμενο και γενικά να αλλάξει εντελώς τα συναισθήματα που σας δημιουργεί η είσοδος σας σε αυτόν. Μπορεί η αλλαγή αυτή να φαίνεται μικρή, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική και δεν απαιτεί και πολλές θυσίες, όσον αφορά το χρόνο και το χρήμα.

   

  Πρόσθεση αξίας
  Αν σκέφτεστε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το σπίτι σας, μία ανανέωση του χρώματος του είναι μία από τις πιο στρατηγικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για να πετύχετε τις καλύτερες δυνατές τιμές. Ένας φρεσκοβαμμένος τοίχος δίνει αμέσως την εικόνα ενός καθαρού αλλά και σωστά διατηρημένου χώρου με έναν ιδιοκτήτη που πραγματικά νοιάζεται γι’ αυτόν. Επιπλέον, ένα «μοντέρνο» βάψιμο μπορεί να κάνει ένα παλιό σπίτι ή διαμέρισμα να φαίνεται πολύ «νεότερο» απ΄ότι είναι και να το φέρει εύκολα και γρήγορα στη δεκαετία του 2010.

   

  Τι χρειάζεστε για να βάψετε;
  Όπως είπαμε και πριν, το βάψιμο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση, ωστόσο για να γίνει σωστά η δουλειά, θα πρέπει να έχετε τα κατάλληλα υλικά αλλά και να αφιερώσετε λίγο χρόνο και προσοχή ώστε να γίνουν όλα καλά. Φαινομενικά είναι μια σχετικά απλή δουλειά, αλλά χρειάζεται λίγη επιδεξιότητα και υπομονή για να γίνει σωστά.

  Όπως και να έχει, μπογιές αλλά και τα λοιπά σύνεργα που θα χρειαστείτε για βάψιμο κατοικιών και όχι μόνο, θα βρείτε στα περίφημα χρωματοπωλεία αλλά και στα σιδηροπωλεία της γειτονιάς σας. Εκεί καλό είναι να ακούσετε τις συμβουλές των ειδικών όσον αφορά τα εργαλεία που θα χρειαστείτε και τις ποσότητες των χρωμάτων. Γενικά, να ξέρετε ότι είναι πάντα προτιμότερο να πάρετε παραπάνω χρώμα απ’ όσο χρειάζεστε από το να μη σας φτάσει η ποσότητα που τελικά αγοράσατε.

  Αν νιώθετε ότι δεν το έχετε με το βάψιμο ή απλά δεν θέλετε να μπλέξετε με την όλη διαδικασία, μπορείτε να εμπιστευθείτε κάποιους ειδικούς όπως αυτούς που θα βρείτε στα ΒΑΨΙΜΑΤΑ. Οι ειδικοί αυτοί θα αναλάβουν όλα τα στάδια της διαδικασίας με τον δικό τους επαγγελματικό εξοπλισμό και θα έχουν έτοιμο τον χώρο σας γρήγορα και οικονομικά. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να διαλέξετε το χρώμα!

  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ

  buildproplus

  Οι συνεργάτες μας.