Το βάψιμο αποτελεί τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο για να ανανεώσεις την οικία σου ή την εταιρεία σου, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αρκεί να εμπιστευθείς τη δουλειά αυτή στα χέρια των επαγγελματιών.

Παρακάτω γίνεται μια πλήρης ανάλυση γιατί είναι απαραίτητο το βάψιμο και όλα αυτά που θα πρέπει να ακολουθηθούν κατά τη διαδικασία αυτή.

Ο χώρος που έχεις αποφασίσει να βάψεις καθορίζει το τι υλικά θα πρέπει να αγοραστούν, πόσο χρώμα θα πρέπει να αγοραστεί, αλλά και την χρονική διάρκεια της εργασίας αυτής. Εάν έχεις αποφασίσει να βάψεις το σπίτι σου, μπορείς να απευθυνθείς σε επαγγελματίες. Να τους δείξεις το χώρο και να τους πεις τι χρώματα θέλεις να χρησιμοποιηθούν και που.

Τα χρώματα που υπάρχουν στο εμπόριο διακρίνονται ανάλογα με την επιφάνεια και το χώρο. Οι βαφές είναι διαφορετικές για τον εσωτερικό χώρο και διαφορετικές για τον εξωτερικό. Επίσης, διαφορετικό τύπο χρώματος χρειάζεται το ξύλο και διαφορετικό ο σοφάς. Πριν αγοράσεις λοιπόν το χρώμα θα πρέπει να έχεις ενημερωθεί από τον πωλητή πιο είναι το ιδανικό για την κάθε επιφάνεια.
Τα είδη του χρώματος είναι δυο. Είναι αυτά με βάση το νερό και αυτά με βάση το λάδι. Το πλαστικό χρώμα και η λαδομπογιά. Οι λαδομπογιές πλέον είναι ξεπερασμένες.

Τα οικολογικά χρώματα είναι στη μόδα, αλλά πολλοί είναι αυτοί ακόμα που δεν τα γνωρίζουν ή δεν τα εμπιστεύονται. Τα οικολογικά χρώματα είναι άοσμα, φιλικά προς το περιβάλλον και δεν προκαλούν αλλεργίες. Το πιο ιδανικό λοιπόν για ένα παιδικό δωμάτιο;

Στα χρωματοπωλεία θα βρεις το χρώμα της επιθυμίας σου, ενώ οι ίδιοι θα σου αναλάβουν να σου ετοιμάσουν το χρώμα εάν χρειάζεται πρόσμιξη με κάποιο άλλο, ώστε να αποδοθεί ο χρωματισμός που επιθυμείς. Να έχεις πάντα κάπου σημειωμένο τον κωδικό του χρώματος, ώστε να λάβεις ακριβώς την ίδια απόχρωση εάν χρειαστεί κάποια επισκευή μετά από καιρό. Η ποσότητα της μπογιάς που θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα. Ο πωλητής θα σου δώσει την ανάλογη ποσότητα, όταν εσύ του αναφέρεις τα τετραγωνικά του χώρου.

Εφόσον έχει φτάσει η ημέρα όπου θα πραγματοποιηθεί το βάψιμο, θα πρέπει να έχεις βγάλει από το σημείο τα περισσότερα έπιπλα. Ενώ όσα έχουν μείνει, θα πρέπει να είναι καλυμμένα για να ην λερωθούν. Ο τεχνίτης που θα σου βάψει το σπίτι θα αναλάβει να στοκάρει και να καθαρίσει τους τοίχους πριν περάσει το χρώμα.